Tuesday, October 15, 2013

Saage tuttavaks - Liisu ja Tiina


Tiinaga olete tegelikult juba tuttavad, suvekuude kokkuvõttes näitame pilti peitupugenud kassiema Larast koos kahe pisikesega. Üks pisikestest on veel ema juures, aga väike kaunitar Tiina on uues hoiukodus, õpib iseseisvat kassielu ja ootab pikisilmi kodupakkumist. Hoiukodul jätkub Tiina kohta vaid kiidusõnu ja nalja saab temaga üksjagu. Väga sülekass Tiina veel ei ole. Eelmises hoiukodus oli palju kiisusid ning inimeste tähelepanust ja käega paitamisest enam on Tiina harjunud kasside seltskonna ja keelega lakkumisega. Tiina on väga püsimatu ja pöörab kõik tegevused mänguks. Miks minna liivakasti vaikselt, kui võib üles võtta pöörase kurvijooksu ja kisades liivakastis maanduda? Miks peaks kausist vaikselt sööma, kui võib teeselda, et konserv on saakloom ning seda peab varitsema ja murdma? 


Hoolimata asjaolust, et Tiinat on ümbritsenud suured ja väikesed kassid, võtab ta ikka ette näidata oma suurt ego, ajab oma turris kasuka veel rohkem puhevile, tõmbab selja küüru ja põrutab kaasüürilisele sõjakalt vastu. Kõigi oma naljakate tegemiste juures on Tiina üks ütlemata armas väike kassike, kes tahaks uude koju minna kohe-kohe, et päris oma inimesed saaksid teda oma käe järgi kasvatada (või siis Tiina saaks oma inimesi oma käpa järgi kasvatada).




Teine uustulnuk - Liisa - on Toora, Normani ja Kondu naaber, see tähendab pärit samalt nn tänavalt. Liisa jätkab meie sellesügisest trendi - uhke triibuline kasukas täiendatud valge maniski ja sokikestega. Teatavasti on kasside algne välimus just hallitriibuline ja kõik muud värvi kassid on aretamise või looduse apsude tulemus. Esialgu on Liisal küll päris ükskõik, mis värvi tema kasukas on või kui kaugele tema sugupuu ulatub. Kõigepealt tuleb harjuda tubase eluga, inimese lähedusega. Harjuda tuleb ka sellega, et inimene ei võta hoiatus-susinat tõsiselt ja nii tuleb veeta pikki minuteid süles, taluda paikätt ja hellitavat häält. Ja need hõrgud toidupalad, mida näpu otsast pakutakse, need vahvad mänguasjad, millega meelitatakse - kuidas üks väike triibuloom küll neile vastu saab?



Tiina ja Liisa asuvad hoiukodu Pelgulinnas, kontakttelefon 53447082. 

No comments:

Post a Comment