Tuesday, May 22, 2012

Värvukese käpakäigust


Värvuke on astunud pikki samme korraliku kodukassi turvalise elu jaoks. Mõni aeg tagasi sai kiisu kompleks-vaktsiini, sinna ette muidugi ussirohu ja kõrvaparasiitide kontrolli. Loomakliiniku arstitädi, kes Värvukese kõrvu kontrollis ja need puhtaks tunnistas, käis kiisust üle ka kiibiotsijaga. Ega me väga ei lootnud ja ega need lootused ei täitunud ka – ei ole Värvukesel kiipi ja kuu aja jooksul ei ole keegi teda ka meile teadaolevalt taga otsinud – seega endise kodu leidmise mõtted on tänaseks minevik.

Laupäeval käis Värvuke steriliseerimisoperatsioonil ja kiibipanekul. Seega võime julgelt öelda, et eeldused turvaliseks ja muretuks kassieluks on suurepärased. Nüüd tuleks leida inimesed, kes seda vahvat ja hakkajat kiisut päris oma kassiks tahaksid.

Värvukese kiituseks tuleb öelda, et ei karda ta ühtegi inimest ja võõras kohas aitab uudishimu koheselt kohaneda. Väikesed ebameeldivused loeb kiisu olematuks, kui saab aru, et kõik toimub headel eesmärkidel. Nii miilustas Värvuke rõõmsalt ja mõnuga mööda sääri nendel abilistel, kes teda kliinikuskäikudeks puuri pistsid. Kõigil kolmel käigul kliinikusse võlus Värvuke ära arstid ja nende abilised. Ega see teisiti olla ju saakski – vaadake vaid seda vahvat kriimu nägu ja kujutage ette, kuidas pisike nina pikkade vurrude vahel tuleb lähedale-lähedale uurima, mida tehakse. Ja nurr – inimesed, kes koduta või koduste kassidega kliinikus käivad teavad, et nurruva kassi südant ja kopse ei ole võimalik kuulata. No aga Värvuke hakkab nurruma paljast pealevaatamisest....

Värvuke elab praegu mõnusat hoiukoduelu Nõmme mändide all. Akendest avaneb imeilus vaade kevadõites aiale ja suurele sõbralikule koerale, kes aias ringi joostes putukaid taga ajab. Värvukese osaks jäävad need tiivulised, kes seespool aknaklaasi, sest linnakass peab turvalisuse huvides elama siiski toas. Erilised loodussekippujad õpivad kindlasti ära traksidega jalutamise. Aga see kõik on Värvukesel veel ees.



Nagu öeldud – Värvuke on koduvalmis. Operatsioonist taastumine läheb ruttu. Teismelise ja vähe hoolt saanud kassilapse kandilised vormid kaovad ka ajapikku. Kassisõbrad, kes peavad lugu ühel korralikust kolmevärvilisest kassikesest (lihtsalt ääremärkusena – sellised kassid toovad jõukuse majja) – palun võtke meiega ühendust.

No comments:

Post a Comment