Friday, December 14, 2012

Saage tuttavaks - Lemmy

lemmy5Lemmy tutvustamisega on blogikirjutaja lootusetult hiljaks jäänud, aga Lemmy on nii tubli ja hakkaja, et aegajalt tundub, et oma elu korraldamisega saab ta ise hakkama. Aga et kohelda kõiki meie hoolealuseid võrdselt, saab Lemmy oma võimaluse nüüd.
 
Lemmy lugu algas MTÜ Kass ja Pojad jaoks ühel kaunil suvepäeval, kui Lemmy oli seni tuvastamata asjaoludel ennast magama seadnud Vembu-Tembumaa väravasse. Rohu sees kenasti kerra keritud, sabaots ninal. Sealsete töötajate sõnul oli kass ilmunud väravasse mõned päevad tagasi, võtnud leplikult vastu pakutud toidupalad, käitunud sõbralikult ja viisakalt, aga väga äraootavalt.
 
MTÜ vabatahtlik, lootusetu kassimagnet, tegi kassiga tutvust, mõtles veidi, tõstis kassi autosse ja sõidutas hoiukodusse. Autosõit ei olnud kassile võõras, rahulikult põõnutas kass tagaistmel oma poolelijäänud und. Hoiukodus kõht täis söödud, esmase kohanemise kohmetus läbitud, seadis Lemmy end mõnusalt sisse. Hoiukodu pisikese peremehega pandi jõujooned kohe paika - kass on tore mängukaaslane, aga kiusata teda ei maksa. Lemmy ei ründa, et hammusta ega küünista - lihtsalt hoiatab käpaviibutusega, et kui kius ei lõpe, tulevad küüned käpast välja. 
 
lemmy2Iseloomult on Lemmy üsna elav kass. Mängib ennastunustavalt, kappab ringi ja käitub kohati nagu koer. Jookseb alati tulijatele uksele vastu, tassib (ei näri, lihtsalt tassib) jalanõusid voodi alla peitu ja täidab kogu elamise oma olemasoluga. Lemmy armastab magada kaisus, naudib paisid ja süles olla oskab ka. Kuid kui tal kõigest sellest tähele panust liialt saab võib ta olla üsna tujukas ja eelistab privaatsust.
 
Olude sunnil elab Lemmy täna kasside turvakodus koos 35 kassiga. Algus turvakodus oli raske, Lemmy ei suutnud leppida sellega, et igast nurgast vaatab vastu triibulisi, tähnilisi, musti, halle, valgeid, punaseid liigikaaslasi. Kuid Lemmy teine nimi võiks olla Kohaneja - nädalakesega saavutas Lemmy turvakodu seltskonnas vaherahu, teise nädalaga autoriteedi.  Lemmy ei domineeri, vaid eksisteerib rahumeelselt kirjus kassiseltskonnas. Tõesti ei domineeri, kuigi on eriliselt suurt kasvu ja eriliselt silmatorkav - süsimust kasukas kiiskavvalgete aksessuaaridega.
 
Lemmy lõppematu energia nõuab palju ruumi, seega sobiks Lemmy suuremasse majapidamisse, maamajja, talusse, kus saaks turvaliselt ka õues käia. Linnakorteriga lepiks Lemmy ka, peamine, et seal oleksid inimesed, kes Lemmyt väga-väga armastaksid.

No comments:

Post a Comment