Thursday, July 10, 2014

Puhkus ja palavus

Suvel tahavad kõik puhata. Ka hoiukodude inimesed vajavad puhkust ja nii liiguvad hoiulised ajutiselt mujale. Röövel ja Ronni sattusid just nendel asjaoludel siinkirjutaja katuse alla. 
Pärishoiukodu hoiatas - kassipoisid on tõelised trööbeldised, ei püsi pudeliski paigal. Olge valmis ronivateks ja tormavateks karvakeradeks. Esialgu on tegelikkus natuke teine, ju arvavad Ronni ja Röövel, et kui hoiukodu puhkab, siis puhkavad nemad ka ja puhkus tähendab eelkõige magamist ja niisama lebamist. Võibolla aga määras nende õhtuse ja öise hillitsetud käitumise kuum ilm:)

Üks sai selgeks - need kassipojad liigset piiramist ja vabaduse kärpimist ei talu. Mõnekümne kilomeetri pikkuse autosõidu kestel huilgasid ja trampisid nad transpordipuuris kui metsalised. Ajutises hoiukodus paigutati nad esialgu suurde näitusepuuri, kust tuli nad aga kibe-kiiresti välja lasta, sest muidu oleks naabrid kutsunud loomakaitse kohale, nii suur oli nutt ja hala ja puurivarbade kangutamise kolin:)




Puuridest vabaks võidelnud, otsisid Ronni ja Röövel endale mõnusad magamisasemed ja puhkus võis alata. Oligi hea, et kassilapsed rahumeelselt pikutasid, nii sai siin kirjutaja võimaluse neid jälgida ja pildistada.



Ronni
Ronni on pesakonna esmasündinu ja seda vanema venna rolli kannab väärikalt. Ootab kannatlikult, kui väiksem vennake konservikausi juures oma isu täis saab, peseb vennakese kõrvatagused.  Ronni kasukas kvalifitseerub kõige laiemalt mõiste alla "triibuline". Kuid see triibuline on ülimalt eriline (nagu kõik triibulised, eks?). Selles valkjashallis kasukas on mustad täpid, ringid, sõõrid, triibud, mis moodustavad vahvaid mustrikombinatsioone, abaluude kohal risti kuju. Ronni karv on äärmisel lühike ja siiljas. Ronni on väga eriline, graatsiline, käpad ja saba pikad-peenikesed, pikema koonuga nägu ilmestavad suured kõrvad.

Röövel
Röövel võib ju röövel olla, aga lisaks sellele on ta paras memmekas. Kui hellusehoog peale tuleb (ja inimest parasjagu käepärast ei ole), siis poeb vanemale vennale külje alla, nusterdab ninaga mööda Ronni kõhu- ja kurgualust ja sätib end venna käppade vahele. Röövli kasukas on tõeline meistriteos ja tabby-mustri näidis - mustas kasukas jooksevad peened hallid jutid või siis hallis kasukas jooksevad laiad mustad jutid. Röövli karv on pehme ja siidine. Ronniga sarnane on vaid kehaehitus, vibalikud liikmed ja suured kõrvad.

Röövel ja Ronni on praegu kõige vahvamas kassipoja-eas, titeaeg on selja taga, ees on iseloomu kujundamine ja harjumuste tekkimine. Hoiukodudele on sellistest tegelastest muidugi palju rõõmu, aga suurima heameelega annaks selle rõõmu edasi inimestele, kes need vahvad tegelased oma pereliikmeteks võtavad.  
Röövli ja Ronni kodupakkumised on jätkuvalt oodatud telefonil 53447082 või 5038083.

 




1 comment:

  1. Ohoh, poisid on nii palju kasvanud! Me siin kaks nädalat ninapidi koosolles muudkui juurdleme, et kas on kassid kasvanud või mitte aga kui vennad niipalju kasvanud siis vist ikka meie kassilapsed ka. :) Tervitades, Sonja ja Tiiger perega.

    ReplyDelete