Monday, December 21, 2015

Ida läks koju. Tiiger läks koju.

Aastalõpp on ikka kokkuvõtete tegemise aeg. Sama hästi kui olnu meenutamiseks sobib see aeg uute asjade ettevõtmiseks. Meie hoiukassidel ei ole midagi selle vastu, et aasta lõpetada juba uues kodus, päris oma kodus. Teed selleni on erinevad, loeb aga tulemus – õnnelik kass ja õnnelik kodu.
Ida, kevadel tänavakassi lapsena sündinud tagasihoidlik kiisuneiu, mängis kokku päkapikkudega ja läks uude koju varajase jõulukingina. Sussi sisse teda muidugi ei peida ja kingitusena teda ei võeta (sest loomi ju ei kingita). Kass, justnimelt must kass, oli selle pere poegade suur ja sügav soov. Pere pesamuna meisterdas kassiootuses valmis korvitäie mänguasju. Igahommikune pudrukõrvane oli jutt kassist, oma kassist. Nüüd on Ida selle pere päris oma kass. Ida, kes hoiukodus elas koos ema, oma õdede-vendade ja perekassidega, on harjunud, et tema ei pea olema esimene, kõige tähtsam. Nii läks tal mõni päev aega, enne kui ta päriselt aru sai, et nüüd käib elu nii, nagu tema seda tahab – toidukausi juurde on oodatud ainult tema, paikäed on valmis paitama ainult teda, kogu tähelepanu on tema päralt. Ida, kes hoiukodus kippus varju hoidma, saab nüüd valla lasta oma tegeliku olemuse – hellitusi nautiva kassineiu kõik tundevarjundid.

Tiiger, kes ise endale hoiukodu kauples, proovides korrusmaja trepikoja ees iga möödujaga kaasa minna, oskas õigesti valida. Nimelt selgus, et kodu, mille Tiiger hoiukoduks valis, on tegelikult õige päriskodu. Eks selle arusaamani läks natuke aega, sest perekassiga oli enne vaja suhted paika saada, pereisa teise kassi vajalikkuses veenda. Hoiukodu hoidis meid Tiigri käpakäiguga  pidevalt kursis. Hoiukodu kirju lugedes ja pilte vaadates jätsime targu osa infot avalikult jagamata. Tundus kuidagi keeruline otsida kodu kassile, kes püüab poolest kerest saadik vette sukeldudes akvaariumist kalu, kes istub köögilaual lihalõikamist kontrollides, kes magab merisea puuris, kes lubab taksikoeral oma kõrvataguseid pesta.  Eks iga kodu seab oma kassile omad kindlad piirid, kehtestab reeglid. Meile tundub, et Tiiger saabki ainult niimoodi käituda ja Tiigri pere just selliselt käitumisest aru saab, sellest rõõmu tunneb.


Meie suur ja siiras tänu Ida ja Tiigri uutele kodudele.

No comments:

Post a Comment