Wednesday, July 11, 2012

Annetades aitad aidata

Koduta ja hätta sattunud kasse aitavad organisatsioonid on reeglina mittetulundusühingud ja reeglina saavad oma tegevuseks vajaliku raha eraisikute annetustena. Annetuste kogumiseks pannakse üles annetuskaste ja avatakse pangakontosid. Riik toetab mittetulundustegevust kaudselt - nii kantakse ühingud, kes tegelevad heategevusega ning kus tulu oma liikmete vahel ei jagata, Tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja. MTÜ Kass ja Pojad on alates 1. juulist 2012 nimekirja kantud ja kõigilt meie pangakontole 221054141189 tehtud annetustest maksab riik tuludeklaratsiooni alusel tulumaksu tagasi.

Annetatud raha kulutab ühing ainult kasside tarbeks - esmajärjekorras kliinikukulude katteks - parasiiditõrje, vaktsineerimised, steriliseerimised-kastreerimised, arstlikud kontrollid ning haigestumise korral ravi ja ravimid. Kuna kassidel ei ole ravikindlustust, siis tuleb kõik kulud katta ühingul. Annetatud rahast ostetakse vajadusel hoiukodudele ka kassitoitu ja -liiva.

Kui annetus laekub kindla kassi jaoks, siis lubame, et just selle kassi tarbeks see ka kulub. Esmajärjekorras vajavad annetusi täna väikesed kiisulapsed Dolores ja Susi, kel peatselt seisab ees vakstineerimine, mille eel tuleb teha korralik parasiiditõrje.  Annetusi vajab ka Nastja, kelle pikk karvakate nõuab aegajalt karvapallipasta-doose.

Annetuste kogumisel tuli meile appi ka Zooplaneti kauplustekett - nii on juba mõnda aega Zooplaneti Mustika keskuse kaupluses ostjaid tervitamas ja annetusi vastu võtmas meie annetuskass.

Annetades aitad meil aidata. Aga suurim ja oodatuim abi on ikkagi kodupakkumine:) Vannitoa kass Bass, Säde, Nastja, Saskia, Dolores ja Susi ootavad pikisilmi oma kodu - ära lase neil kaua oodata. Armas Mummuke on juba headele inimestele silma jäänud ja kui kõik kõige paremini sujub, on juba varsti oma uues kodus.




No comments:

Post a Comment