Tuesday, September 25, 2012

Saage tuttavaks - veel nimetud tegelased

Suures kassikolooniast saabusid MTÜ Kass ja Pojad hoole alla järgmised kiisud. Kaks täiskasvanud emast kiisut ja neli kassipoega. Kassid on jagatud laiali mööda hoiukodusid, kelle ülesanded on suured ja olulised - kassid ära kodustada, neid vajadustpidi ravida ja nad koduvalmis koolitada. Ning neile nimed panna. Ega kassile nime panek ole kerge:) Esitleme uustulnukaid pildi ja esialgse kirjeldusega.

Imeilus vene sinise sarnane kassiproua. Tahaks uskuda, et proua on kunagine kodukass, kes taaskohaneb tubaste oludega kiiresti ja muutub armsaks ja hellaks sülekassiks. Hoiukodu pererahval kogemusi tagasihoidliku kassi sotsialiseerimiseks, hoiukodus aitab meie kassiproual koduneda Loomade Hoiupaigast võetud mehine kassi-isand Martin Bormann.








Pisike must kassitüdruk. Vanust ehk kaks kuud. Elu lageda taeva all on küll õpetanud, et inimest ei saa usaldada, aga kaua üks väike kiisu vastu suudab panna, kui paikäsi on nii hea ja soe ja nurr kipub vägisi peale. Nii ongi kiisul komme kõigepealt susiseda ja siis paikäe all nurrudes ringi väänelda. Kiisu vajab natuke ravi ja poputamist, kõik kodukassile vajalikud oskused omandatakse lennult ja kiisu on peagi valmis oma päris koduks.

Väike öökulli-tüdruk. Vanust ehk kolm- neli kuud. Selles kassilapses on nii seest kui väljast kõik väga värviline - kasukas on marmorkirju ja iseloom kirju-mirju - tahaks pai ja sülle, aga tahaks ka vastu hakata ja hirmuäratav olla. Hoiukodu arvates on vaja veidi vaeva näha, aga see vaev saab ühel ilusal päeval tuhatkordselt tasutud ja väikesest vastalisest  saab suur poolehoidja.

Must kassipoiss. Vanust ehk kuus kuud. Esitleb end, avades suu ja susistades S-i. Lubab ilusasti pai teha ja süllegi võtta, kuid võimalusel hiilib süles vaikselt minema. On kohe nõus näpuotsast maiuspalu noolima. Kui kiisu tubaste oludega vähegi kohanenud on, algab tõsine koolitus, et kiisu pesast välja saaks, jooksma ja mängima  õpiks ja korraliku kodukassi eluks ette valmistatud saaks.

Heledatriibuline kassitüdruk. Vanust ehk kuus kuud, võibolla musta poisi õeke. Vaatab maailma suurte ehmunud silmadega ega oska seisukohta võtta - kas tõesti on võimalik, et vihma ei saja enam pähe ja tuul ei sasi kasukat, kas tuba ja inimesed on hea või halb. Kiisu tahab natuke järelemõtlemisaega ja hoiukodu ootab juba seda hommikut, kui kiisu ei ole enam pesas peidus, vaid tervitab inimesi rõõmsa njauga. Selle njau nimel lähevad käiku hõrgud pasteedid ja ahvatlevad mänguasjad.

Heledatriibuline kassiema. Pilti ei ole, kuid tegemist samasuguse heleda triibikuga nagu eelmise pildi kassilaps. Kass on väga tagasihoidlik, aga loodame stressist üle saada leida kassile sobilikud elutingimused.

Kui on soovi kiisusid  hoiukodudesse vaatama minna, palun anna teada telefonil 5038083 või meiliaadressil kassjapojad@gmail.com

No comments:

Post a Comment