Friday, November 30, 2012

Saage tuttavaks - Peemot

Väike elukübemeke mustas pikakarvalises kasukas, väike koduta kassipoeg, nõustus inimeste sõbraks hakkama esimesest hetkest, kui anti üle MTÜ Kass ja Pojad hoole alla. Esimene ettevaatlik, sõrmeotsaga tehtud pai vallandas nurru. Kiisuke nurrus kogu tee kliinikusse, nurrus arsti käe all, nurrus teel hoiukodusse. Vahel kulub koduta kassile õige nime leidmisele palju aega  ja vaeva. Väike kübe sai nimeks Peemot kohe, kui kliinikus uue patsiendi registreerimiseks läks.
 
Niisiis Peemot - palun kasvada suureks ja tugevaks ja igati salapäraseks, eriliseks kassi-isandaks. Esialgu tuleb olla väike kassilaps, mänguhimuline marakratt. Peemoti hoiukodu lõi reegli, et ajal, kui inimesi kodus ei ole, on kass suures puuris. Esimene nädal nii ka läks. Järgmise nädala hommikud olid täidetud peitupugenud Peemoti otsimisega ja protestikisa saatel puuri saatmisega. Kolmandal nädalal oli puur unustatud ja Peemot vaba mees. Vabadust võib Peemotile lubada, sest pahandust ta väga ei tee. Kassiks-kasvamiseks vajalikud vahendid peavad muidugi käepärast olema. Igasuguseid mänguasju - veeretamiseks, loopimiseks, murdmiseks, närimiseks peab olema korralik valik. Kuni hoiukodus ei olnud veel kraapimisposti, kasutas Peemot küünte teritamiseks tolmuimeja voolikut. 

Peemot on teleka suur sõber, kui mängutuuridest aega üle jääb, süveneb väike kiisu telesaatesse ja vaatab üksisilmi, mis putukas ekraanil toimetavad. Peemot on ka ühest suurest hirmust üle saanud - kui alguses pidi diivani alla kadunud mänguasjad välja õngitsema perenaine, siis nüüd julgeb Peemot ka ise mööblitüki alla kannidele järele minna. 
 
Peemoti hoiukodus käib sageli külalisi, ka lapsi, kellega Peemot meelsasti seltsib ja kellel end hellitada-nunnutada laseb. Üle kõige aga ootab Peemot külla neid inimesi, keda ta veel ei tunne, kes aga saavad tulevikud olema tema perekond. Peemot loodab, et see tulevik on kohe-kohe saabumas. Peemot on koduvalmis.
 
Peemot asub hoiukodus Pelgulinnas ja ootab endale külla, kokkulepped aadressil kassjapojad@gmail.com ja telefonil 5038083.

No comments:

Post a Comment