Thursday, November 22, 2012

Saage tuttavaks - Pipa


Külm ja vihmane sügisõhtu. Suure kortermaja ees peatub auto, sellest väljub inimene ja märkab eemal kassi kössitamas. Autost väljub teine inimene, kükitab kassi lähedale ja kiisutab vaikse häälega. Kassike tõuseb, sirutab kangeksjäänud jalgu ja astub lähemale. Autost tuuakse karbike kassitoitu. Kass astub julgemalt ligi ja hakkab isukalt sööma. Inimesed seisavad ja arutavad tasakesi. Kass on näljane, väsinud, pikast õue-elust natuke määrdunud. Autost tuuakse välja transpordipuur. Tasakesi lükatakse kass puuri, puur tõstetakse autosse ja auto sõidab pimedusse.

Nii algab ühe täiesti tavalise, nimeta, koduta kassi lugu. Algas see lugu muidugi kunagi varem, kui armas triibuline kassipoeg ühe pere lemmikuks võeti. Kus on nüüd see pere, kus kodu, kus tuttav toidukauss ja harjumuspärane unease - kes teaks vastuseid? Inimesed, kes kassi kaasa viisid, on valmis andma kiisule uue võimaluse. Kass saabub MTÜ Kass ja Pojad hoiukodusse.

Peale vajalikku arstilkäiku, vältimatuid protseduure ja mõningast taastumisaega on kass ennast hoiukodus kenasti sisse seadnud. Pärast mõningaid otsinguid on saanud kiisu endale ka ilusa nime – Pipa. Kui kassid kirjutada oskaksid, kirjutaks Pipa enda kohta järgmist:

„Olen pisikest kasvu ja füüsiliselt võtan vähe ruumi. Käitun vaoshoitult ja kombekalt, olen malbe ja igati armastusväärne. Oskan lugeda inimese käitumisest, millal on aeg tulla seltsi pakkuma ja millal peaksin omaette hakkama saama. Seltsipakkumise hetkedel  lasen oma nurrumootoril töötada nii kõvasti kui võimalik. Tegelikult hakkab mu nurrumootor tööle juba sõbralikust pilgust või lahkest sõnast, paitamine ja kasuka sagrimine annab nurrule vaid hoogu juurde. Omaetteolemise aja täidan magamisega. Magan voodi ühes otsas ja siis voodi teises otsas, diivani ühes ääres ja siis teises ääres, magan põrandal triibulise kaltsuvaiba peal, et vaiba triibud saaksid sõbrustada minu kasuka triipudega. Olen väga vähenõudlik, minu hoole alla võib jätta toalilled, juhtmed, tapeedi – kõik jääb puutumata.“.

Hoiukodul jätkub Pipa jaoks vaid kiidusõnu – rahulik, olematu uudishimuga kass. Puhas, hea isuga. Ootab kannatlikult tähelepanu ja hellitusi, oskab olla ka vähese eest tänulik ja anda vastu vaikset hoolimist ja isetut armastust.

Pipa ootab kodupakkumisi aadressil kassjapojad@gmail.com ja telefonil 56663468.

No comments:

Post a Comment