Friday, January 4, 2013

Saage tuttavaks - Coco

Lehola mõisa varemetes reetis esimene varatalvine lumi uusi elanikke - pisikesed kiisukäpajäljed ja suuremad kiisukäpajäljed. Kassisõbralikud möödakäijad jäid murelikult seisma - täiskasvanud kass saaks ju õues hakkama, aga pisikesed? Kui palju neid on, kus nad süüa saavad, kas nad on terved, sõbralikud? Küsimusi oli rohkem kui vastuseid....
Mahapandud toidupalad meelitasid peidupaikadest välja imekauni kassiema ja tema viis lapsukest. Kassipojad olid ettevaatlikud, kuid tühi kõht sundis neid hirmu unustama ja sööma tulema. Kaks kõige julgemat lubasid end kinni püüda, järgmisel hetkel olid nad sooja vannituppa majutatud ja järgmisel päeval sõitsid juba oma päris koju. Tänaseks on pisikesed tegelased täieõiguslikud pereliikmed, tänavaelu on unustatud ja kassikesed askeldavad ringi nagu ei teaks nad midagi tühjast kõhust, külmast vihmast, vingest tuulest. 
Ülejäänud kassipojad olid aga ettevaatlikud ja ennast kinni püüda ei lasknud. Kassiemme lasi toitjatel end silitada, tuli alati kustumise peale kohale ja oli väga sõbralik. Mõeldamatu oli tuua kassiema tänavalt ära ja jätta pisikesed omapead. Ilmad muutusid külmemaks, olukord kriitilisemaks. Appi võeti Kasside Turvakodult laenatud püüdmispuur. Kaks kassipoega imestasid puuri üle niivõrd, et lasid end niisama kinni püüda. Transpordipuur. Autosõit. Kesklinna hoiukodu.

Viimase kassipoja püüdmiseks läks siiski käiku ka püüdmispuur. Puuriluuk langes kiisukese järel pehmelt kinni. Transpordipuur. Autosõit. Kesklinna hoiukodu. 
Kesklinna hoiukodu on Kassiabi kuulus hoiukodu, Mare Liigeri kassikuningriik. Virsiku, Sabriku ja Sipsiku edasisest käpakäigust saab lugeda Kassilausuja blogis.
Mõneks ajaks jäi kassiema üksinda mõisavaremetesse. Üksinda, aga mitte unustatud. Igapäevaselt priske toiduports. Ussirohi. Planeeritud steriliseerimisoperatsioon. Ootamas hoiukodu. 
Nüüd on kassiema Coco steriliseeritud ja hoiukodus taastumas. Kass on operatsioonist toibunud. Tunneb end hästi ja koduselt. Ilmselgelt on tegemist endise kodukassiga. Ja kindlasti ka tulevase kodukassiga, sest nii imeilus kass, nii sõbralik ja tore kass leiab ruttu uue kodu.
Coco ootab külalisi hoiukodus Nõmmel - helistage 5038083 ja lepime aja kokku:)



No comments:

Post a Comment