Thursday, January 17, 2013

Kassid koduootel

MTÜ Kass ja Pojad hoiukodudes ootavad kiisud pikisilmi kodupakkumisi. Ootaja aeg teadagi on pikk, oodates saab ennast mõnusalt sisse seda, hoiukodu pererahvast dresseerida, igasuguseid mõnusaid harjumusi omandada. Kõik ikka selle eesmärgiga, et kui tuleb see õige kodupakkumine, siis olla valmis päris oma inimesi ümber käpa keerama:) Kui oma inimene juba ümber pehme käpa on keeratud, siis on võimalus talle pakkuda kõike, mis üks õige kass pakkuda saab - hellust, armastust, mõistmist, meelelahutust, lohutust. Rõõmu, puhast ja lihtsat rõõmu.

Isabella Blue, Mirri, Mikko ja Peemot, Siimu ja Amber, Coco tuletavad ennast kodupakkujatele meelde. Kõigile kassidele saab hoiukodudesse külla minna, külaskäigu kokkuleppimiseks helistage 5038083 või kirjutage kassjapojad@gmail.com.

Isabella Blue - meie aristokraatlik kaunitar. Kes vene siniste hingeelu natuke tunneb, see teab, et need kassid oskavad olla väga kiindunud ja truud. Usaldus tuleb muidugi välja teenida. Meie Isabellakese puhul on see olnud eriti raske - tänavaelu ei ole teda teps mitte leebemaks muutnud. Kõigest hoolimata on hoiukodu suutnud anda Isabellale piisava turvatunde ja nii julgeb Isabella rahulikult diivanil pikutada, vahel mõne pai vastu võtta ja voodijalutsisse magama pugeda. Isabellal on ka väike saladus - ta on lubanud end mõne korra ka sülle võtta ja süles on väga meeldiv olnud.



Mirri - teise nimega "Kätega ei vaadata". Hoiukodu on kindel, et kasside ja kakuliste vahel on kindel seos ja lähisugulus. Sarnaselt kakkudele keerutab Mirri oma pead, keha paigale jättes. Niimoodi ilmselt saab kõige kiiremini kinni püüda kõik huvitavad helid ja rahuldada piiritut uudishimu. Oma rahuldamatust uudishimust hoolimata ei ole Mirri veel aru saanud, et paitamine ja sülesolek on kasside jaoks ülioluline. Iga tema kauni kasuka karvaotsake teatab - vaata, aga ära puutu. Siiski vahel, kui Mirri on sülle haaratud, on ta end seal mõnusalt tundnud. Ju siis hoitakse sülekassiks saamine päriskodu jaoks. 


Peemot ja Mikko - kaks lahutamatut mängukaaslast, väikesed mustad kodupantrid. Peemotil on väike edumaa, sest tema jõudis hoiukodusse pisemana ja nii sai ta ruttu selgeks koduse kassi kombed. Peemot süles,Peemot kaisus, Peemot nõudmas paitamist ja sügamist - nii käib Mikko igapäevane õpetamine läbi eeskuju. Ja Mikko võtab hästi õppust, päeva lõpuks magab hoiukodu perenaise süles õiglase und:) Kahekesi koos on tore mängida ja kasvada, tore üksteise kaisus uinakut teha, aidata sõbrakesel kasukat korrastada. Mustade kasside pildistamine on üks rist ja viletsus - seega - tulge ja vaadake meie mustakesi hoiukodus. Ükski must kass ei ole lihtsalt must ja lihtsalt kass. 



Amber on tuntud diivanisõltlane. Kui kassid käiksid tööl, siis oleks ta hinnatud diivanitestija suurte mööblitootjate juures. Paraku on Amber siiski kodune kass ja töötaks hea meelega kodus diivanihoidja ja iluasjana. Leebe, puhas, väga ilus ja väga erilist hallikirju merevaigu värvi. Hoiukodus pakub Amberile seltsi ja kontrasti  Siimu - triibikute triibik. Siimu kasuka triipe võiks kaardistada ja katalogiseerida, triibud kui jõed ja mäed mandril või hoovused ja saared ookeanis. Lisaks ülimalt paipehme karv, armas uudishimulik pilk. Siimu tahaks võtta sülle, suruda põse hellalt vastu pehmet kassikest ja unustada end kuulama mahedat nurrumist.


Coco alles kohaneb. Ega kass ju ei räägi, mis elu tal selja taga on. Kuipalju tema eelmine kodu temast üldse hoolis, kui hoitud ja armastatud ta oli? Ja ega me ei ole Coco leidmisest ka teada andnud, sest kuidagi lootusetu tundub anda kass tagasi inimestele, kes ei ole kassist niigi palju hoolinud, et hoida ära jooksuaeg ja soovimatute poegade sünd. Aga anname siis kullatükk Cocole aega kohanemiseks. Küll pai- ja süleaeg tuleb, kui on õige aega ja õige kodu.

No comments:

Post a Comment