Monday, December 23, 2013

Ilusaid jõulupühi ja head uut aastat!





Isabella Blue, Mirri, Daisy, Amber, Peemot, Siim, Mikko, Ruger, Tommy, Yoda, Miisu ja tema kolm pojakest, Leia, Jenny, Kalle, Toora, Norman, Kondu, Tiina, Kyra ja Kiku - need on õnnelikud kiisud, kes lõppeval aastal MTÜ Kass ja Pojad hoiukodudest uude ellu astusid, oma koju läksid. 23 kassi ja 21 õnnelikku kodu - meie loeme oma aasta kordaläinuks. Muidugi oleksime kordades õnnelikumad, kui tänavatel ei oleks hädasolevaid kasse, kes päästmist ootavad. Tegelikkus on paraku teine. Ja seepärast teeme kõik endast oleneva, et kurvalt alanud lood saaksid õnneliku lõpu. Iga kass, kes meie juurest oma koju läheb, saab kaasa õpetussõnad, kuidas tagada kassi turvalisus, kuidas hoida ja hoolida. Loodame kogu südamest, et kord päästetud kassid elavad oma elu õnnelikult kodusoojuses ega satu enam kunagi abivajajate ridadesse. Steriliseeritud-kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud - see on miinimum, mida turvalise elu jaoks on vaja. Soojad toad, pehmed padjad, mõnusad mänguasjad, maistvad toidud - see on elementaarne, mida terve kass vajab. Ja inimesed, kes ei väsi paitamast, kes võtavad sülle ja lubavad kaissu, kes kudistavad kurgu alt ja sosistavad hellitusi pehmetesse kuklakarvadesse - lõppude lõpuks on inimesed ikka kasside jaoks kõige tähtsamad. Igal inimesel ei pea olema kassi, aga igal kassil peab olema inimene.

Koos MTÜ vabatahtlikega saadava oma tervitused ja head soovid teele meie hoiukodudest Coco ja Jennifer, Simona,  Liisu ja uustulnuk Kismet, Karl ja Kaarel. Meie ühine jõulusoov on, et 2014. aastalõpu pöördumises on need nimed koju läinud kasside nimekirjas:) Ja kui juhtub ime, siis mõni neist võtab uut aastat vastu juba uues kodus.

Iga inimene, kes on elanud koos kassiga või kellega koos on elanud kass, teab, milleks kassid võimelised on. Kassid lohutavad, lepitavad, naerutavad, uinutavad, rõõmustavad, innustavad, inspireerivad, motiveerivad. Kirjanik Aidi Vallik, kelle kodus elab kurva minevikuga, kuid rõõmsa ja õnneliku oleviku ja tulevikuga kass Missu ehk proua Punks, on kirjutanud  imearmsa jõulujutu. Usume, et Missul on selle jutu sünni juures oluline roll:)

Kaarel kuuse juures ootamas oma inimest
Head kassisõbrad, hoidke oma armsaid karvaseid lemmikuid, hoidke üksteist ning olge õnnelikud ja rõõmsad. Ilusaid jõulupühi ja head uut aastat!

















No comments:

Post a Comment