Friday, September 5, 2014

Saage tuttavaks - Felix

Felix sai nime loomakliinikus. Ta küll ei sündinud seal, kuid seda päeva võib lugeda tema teiseks sünnipäevaks. Sest kui Felix ei oleks saanud kiiret ja kvaliteetset arstiabi, ei oleks teda täna enam olemas.
Ilmselt algas Felixi jaoks kõik hästi. Kassil on supersõbralik ja leplik iseloom, mis annab tunnistust sellest, et Felix on olnud hoitud ja armastatud kodukass, laste mänguseltsiline ja vanemate jutupartner. Kastreeritud, kuid kiipimata. Kuni ühe päevani…
Felix palub abi
MTÜ Kass ja Pojad hoole alla sattus Felix juuli keskel, kui meid kutsuti appi ühte aeda Harku vallas Sõrve külas. Aeda oli tulnud võõras kass koleda peahaavaga, võimalik, et koerte või rebaste puretud. Ilmselgelt tuli Felix abi paluma ja abi ta sai.
Kliinikus selgus, et kassi seisund on hoopis keerulisem – kassi kõrvas oli suur kasvaja, mille ta katki oli tõmmanud, tekitades verejooksu ja põletiku. Järgnes operatsioon, haiglaravi, haava korduv puhastamine, veel üks lõikus.
Leidsime hoiukodu, kus kiisut kenasti põetati, aga olude sunnil ei saanud kiisu tuppa inimeste juurde, vaid pidi olema eraldi kohandatud nn kassitoas. Hoiukodu kirjeldab Felixit nii: „Selgus, et Felix on väga - väga leplik ja rahumeelne kiisu. Lasi alandlikult ravida haavu. Rohtu sõi vastu vaidlemata ja paremini, kui mina enne eales mõnda kassi olen rohtu söömas näinud. Iseloom meeletult hea. Ei kurtnud ta ei puuris ega kuuris. Oli alati rõõmus, kui talle tähelepanu pöörati ja nautis seda väga. Isu oli tal ka väga hea. Lõpuks kippus paksuks minema, kuna liikumisruum oli piiratud ja süüa sai omajagu... Kõik pereliikmed kiindusid temasse kiirest.“.
Felix paranes ja ülekohtune oli teda jätkuvalt isolatsioonis pidada. Taas vastati meie abipalvetele ja Felixi ees avanes uue hoiukodu uks. Ja mitte ainult uks, vaid ka tee voodisse, diivanile, pehmetele patjadele, hoiukodu perenaise tähelepanu ja hoole alla.
Kuigi Felix ei näe välja väga esinduslik, on ta puuduvast kõrvast hoolimata armas ja armastust väärt. Nagu alati loodame, et Felixit otsivad pereliikmed ja ootab kodu. Kuskil on ju Felixi toidukauss, pesa, mänguasjad? Sõrve külas ei tea Felixi-sugust kassi keegi, meie otsingutele ja kuulutamistele ei ole keegi vastanud. Hea lugeja – mõtle Felixile pähe puuduv kõrv ja tuleta meelde, kas oled oma tuttavate juures kohanud sellist vahvat tegelast. Aitame koos Felixi koju tagasi?
Lootus lootuseks, Felix vajab igal juhul kodu. Kasvõi uut kodu. Felixile meeldiks maakodu, kus saaks omatahtsi väljas käia, kus oleks hea ja turvaline ja kus paikäed ei väsiks ning voodisse magama lubataks. Felix lepib ka voodi ees vaibakesel magamise võimalusega, kui aga kodu oleks kassisüdamele armas.
Rahast ei ole viisakas rääkida, aga seekord teisiti ei saa – Felixi operatsioonid ja ravi on meie MTÜ pangakontole tekitanud tõelise augu – ligi 400 eurot. Hea lugeja – kui Sul on võimalik toetada Felixi ravi, on Sinu annetus oodatud meie kontole EE32 2200 2210 5414 1189. Iga euro on vajalik ja aitab meil aidata abivajajaid.

Felix aga ootab pikisilmi oma inimesi. Felixile saab külla minna kodu-juttu puhuma kesklinnas asuvasse hoiukoju, leppides kokku telefonil 5038083.


No comments:

Post a Comment