Tuesday, December 16, 2014

Saage tuttavaks - Siidik

Küllap on Siidiku lugu sarnane väga paljude kassikeste looga - perre võetakse väike lemmik, lubatakse tal omapäi väljas käia, steriliseerimist peetakse loomuvastaseks või ebavajalikuks, aga kui kiisukese keskkoht ümaraks muutub ja on oht, et ühel päeval on ühe kiisu asemel üks suur ja peotäis pisikesi, jääb koduuks kiisu ees suletuks. Me tõesti ei tea, kas see on ka Siidiku lugu, aga nii sõbralik, puhas ja korralik kiisu on kindlasti kunagi olnud kodukass. Kui me nüüd eksime ja Siidiku kodus ei ole olnud hoolimatust ja pahatahtlikkust, kass sattus tänavale õnnetu juhuse tõttu ja pere teda tegelikult taga otsib - palun tulge oma kiisule järele!

Lugu ise aga selline - kevadel asutas end ühe elumaja taha kuuridesse kena puna-valge kasukaga kiisuke. Peagi tõi ta oma käpakesega kohendatud pesas ilmale pojakesed. Teadagi ei ole inimesed sageli nõus oma territooriumi sissetungijatega jagama ja ikka veel levib arusaam, et lihtsaim viis kassipoegade elu korraldamiseks on merekool. Lühidalt - varsti oli kiisu taas üksinda, veetis ilusaid sooje suvepäevi päikese käes pikutades, toitus heade inimeste antud paladest ja sai üldiselt hästi hakkama. Päike käis sügise lähenedes aina madalamalt, vihmaseid ja jahedaid aegu sai rohkem kui kuivi ja sooje. Kiisuke kükitas nõutult ja kurvalt, abi otsida ei osanud, lahendusi leida ei proovinud. Lähinaabruses elanud noored naised  pidasid nõu ja otsustasid - sügist ja talve kiisuke tänaval üle elama ei pea, kiisu on väärt enamat. Nii sattus kiisuke hoiukodusse ja sai endale nimeks Siidik.


Tänaseks on Siidik end kenasti sisse seadnud, möödas on steriliseerimine, tervis on korras. Siidik on imeilus ja mitmes mõttes haruldane kass, kel harvaesinev kombinatsioon – emane kiisu puna-valges kasukas. Selle ime imetlemiseks istub kiisu peegli ees ja tõesti vaatab ennast, kuigi on teda, et kiisud oma peegelpildist väga aru ei saa. Siidiku iseloomustamiseks sobivad kõige paremini sõnad rahulik ja tasakaalukas, nii eelistab ta pigem ümber inimese jalgade tiirutades nurrujoru ajada kui aktiivselt mängutuure pidada. Magamiseks sobib igasugune paik ja igasugune asend, aeg-ajalt eraldub peremelust, poeb aknalauale ruloo taha, surub nina vastu külma klaasi ja uneleb. Siidiku sobivus lastega on järele proovitud, kass oskab enda eest seista ja on alati valmis hellitusi vastu võtma.

Rahvatarkuse kohaselt peetakse punast kassi  jõukuse sümboliks. Ei oska arvata, kas pere, kes Siidiku oma kodukassiks võtab, majanduslikus mõttes jõukamaks saab. Küll aga on kindel, et Siidiku pere saab rikkamaks hingesoojuses , sest selline kuldne kiisu toob kõigis ümbritsevates esile vaid parima.

Siidik asub hoiukodus kesklinnas ja temaga lähema tutvuse sobitamiseks saab helistada telefonil 56257572.

No comments:

Post a Comment