Friday, June 26, 2015

Rüütel sinises kasukas

Millegipärast on siin-seal Eestimaal nii-ütelda kassipeatused. Lauskjad kurvid maanteedel, bussiootepaviljonid üksildastes maakohtades. Kassipeatused nendele inimestele, kes oma perelemmiku tulevikku muul moel ette ei kujuta, kui teha teel üks peatus….

Ei oska seda postitust kuidagi pealkirjastada, kõik asjaolud viitavad sellele, et loo peategelane on üks kassipeatuse omadest. Postituse pealkirjaks - leitud kass?Aga kui keegi teda taga ei otsigi? Kassil on kena sinine kasukas valgete manustega, uhke hoiak -olgu siis pealkiri neutraalne - rüütel sinises kasukas? 

Majas, mille aeda kass end sisse on seadnud, elab juba kenake seltskond kasse, kes aegade jooksul juhuslikult sinna sattunud. Seega tegemist ilmselgelt kassipeatuse lähiümbrusega. Maja perenaise kassilimiit on täis. Aga hätta jätta uustulnukat ka ei saa.


Meie loo peategelane saab igapäevaselt süüa. Külmadel kevadöödel lubati eeskotta sooja. Aga jätkata nii ei saa, ei ole võimalik. Ei ole kassi suhtes aus. 

Me ei tea, kas kass on isane või emane, noor või vanem, kas ta on kastreeritud/steriliseeritud, sõbralik sülekass või pigem ettevaatlik üksikuitaja. Me teame, et kass on viisakas ja tagasihoidlik, saab suheldud teiste kassidega, tüli ei nori. Kass on kindlasti olnud kodune kass, sest hoiab väga maja ligi ja üritab igal võimalusel oma kohalolekust märku anda.

Me teame seda, et kui leidub pere, kes soovib nii ilusale ja tublile kassile kodu pakkuda, teeme me kõik endast oleneva, et kass saaks veterinaarse abi ja vajalikud protseduurid, transpordi uude koju. Kui päriskodu pakkumist kohe ei tule, on oodatud ka hoiukodu-pakkumised.

Ma olen nõus andma palju, et ma eksiksin kassipeatuse-teoorias ja see postitus aitab kassi oma koju tagasi. Ehk tunneb keegi siiski ära oma perelemmiku, kes kodust kaotsi läinud?


Täpsem info saadaval ja kodupakkumised oodatud telefonil 5017310.

No comments:

Post a Comment