Friday, July 3, 2015

Minejad. Tulijad. Ootajad.

Väike kassilaps, kes Nõmmel Mai tänava kandis võõrasse koduhoovi sattus, on taas korralik kodukass. Nüüd küll juba uues kodus. Loodame väga, et uus kodu on vastutustundlik, ei luba oma lemmikut üksi õue ja laseb veterinaaril tema naha alla peita väikese plastliistaku – kiip ja omaniku andmed registris on garantii, mida on raske üle hinnata. Kiibi-teooria kehtib muidugi sellisel juhul, kui kiisu satub heade inimeste juurde. Autorataste, kurjade koerte ja pahatahtlike inimeste vastu see ei aita.




Autorattad viivad meid kohe järgmisse teemasse – Räägu tänaval jäi kass auto alla. Muidugi, auto kiirus oli suurem kui vaja, pidureid ei olnud. See on asja üks pool. Teine pool on see, et hukkunud kass oli emane, koduta emane. Proual, kellel kätel kiisu viimase hingetõmbe tegi, tekkis kohe küsimus – kas kiisut keegi ootab? Mõned pisikesed nööpsilmad, kaitsetult kuskil põõsa varjus? Mõned tunnid hiljem said need kahtlused kinnitust – proua tagaaias pingi peal istus kaks kassilast… Tänavale nad jääda ei saa. Kiisud on natuke ettevaatlikud, kuid tühi kõht sunnib neid inimestega suhtlema. Päevade küsimus on kiisud inimeste juurde kolida, praegu on veel suur võimalus pääseda minimaalsete sotsialiseerimispingutustega. Proua otsib oma tutvusringkonnas hoiukodu või päriskodu.  Kõik pakkumised on väga oodatud telefonil 56954618.









Ja siis veel üks nukker lugu. Tänavalt pisikese kübemena päästetud kassike jääb koduta, sest tema perenaine sõidab välismaale õppima. Algul kohutas telefonikõne meid tõsiselt – kassipreili Ruudi ainuke perspektiiv on viimne käik kliinikusse. Pisarad ja ohked mõlemal pool kõnetraati. Kassid, kes kunagi õnneliku juhuse läbi tänavalt päästetud, on selline „klientuur“, kellele abi pakkumata ei saa kuidagi jätta. Hoiukodu nõustus pakkuma kodu, kus elab hoiukassist päriskassiks  saanud Siidik. Veel on olemas ka võimalus, et hoiukodu jääbki ainult hoiukoduks, et Ruudi perenaisel on soov kassike välismaale kaasa viia, kui ta ise on end sisse seadnud ja kiisule sobivad elamistingimused leidnud.

No comments:

Post a Comment