Wednesday, April 13, 2016

Saage tuttavaks - Alissa

Mõni aeg tagasi saime abipalve – kortermajade vahel liigub nooruke kass. Leidja otsis kassiga kontakti, toitis teda kindlatel kellaaegadel ja proovis saavutada usaldust. Andsime lubaduse aidata hoiukoduga ja muu vajalikuga, kui leidja aitab meid kassi püüdmisel ja esmasel hoiul. Kokkulepped pidasid, leidja püüdis kiisu kinni. Korraldasime kliinikusse ülevaatus-visiidi ja kiisuke maandus meie hoiukodus.
Kiisu on imearmas alla poole aasta vanune triibiktüdruk. Natuke mõistatuslik, ettearvamatu. Me ei suuda kuidagi aru saada, kas tegemist on kogu elu tänaval olnud kassilapsega või on kellelgi lihtsalt lemmikust isu täis saanud ja kodukassist on saanud tänavakass.
Kassike sai nimeks Alissa ja alustame tema teekonda kodukassiks, koduga kassiks. Kodukassile teatavasti meeldib inimeste seltskonda, ta armastab süles olla, naudib paitamist ja hellitamist. Alissa tahab väga olla selline kass, kuid miski temas ütleb, et igaks juhuks peaks siiski peitu pugema, susisema ja võimalusel küünega kriipima. Nii käib hoiukodus igapäevane võitlus – väike susiseja kavaldatakse üle, püütakse turvaliselt sülle ja siis on Alissa kui tõeline kodukass – nurrub ja püherdab paikäe all, teeb ka väikese uinaku. Et siis mõne aja pärast taas peitu pugeda ja silmanurgast inimese toimetamist jälgida – kas on ohtlik või ei ole.

Kiisud, kes kõiguvad kahe äärmuse vahel – pelgavad ja naudivad – vajavad väikest tõuget,  et pelgusest üle saada. Hoiukodu on järjekindel – kassile ju meeldib süles, tuleb temas seda heaolutunnet taas ja taas tekitada, tuleb kiisus tekitada nn sõltuvus. Kas vajalik tõuge, murdepunkt tekib kümnendal või kahekümnendal sülekorral, homme või nädala pärast, see on tõesti vaid tehniline küsimus. See murdepunkt tekib, sest Alissa vajab seda. Alissa tahab olla korralik kodukass.

Hoiukodu annab Alissale vajaliku turvatunde ja valmistab ta ette kodukassieluks. Nüüd tuleb vaid leida hea ja hooliv kodu. Oleme kindlad, et see kodu tuleb, kui Alissa on selleks valmis.

Alissa on hoiukodus Pelgulinnas ja täpsemat infot tema kohta saab telefonil 53447082.

No comments:

Post a Comment